Sport en FitnessSokker

FIFA Wêreldbeker 1998. Spanne, tellings

1998 FIFA Wêreldbeker-sokkertoernooi gehou in Frankryk, in verskeie stede en bring mekaar top spanne van regoor die wêreld, wat die eer van hul land. Maar die oorwinning kon net een, sodat hulle geveg met volle krag om die laaste sekondes van veg vir elke bal. Hierdie kampioenskap was die sestiende in die geskiedenis, en hy het soos gewoonlik in die somer. Lied van die beker van die lewe deur Ricky Martin (Engelse weergawe van sy treffer La Copa de la Vida) - die amptelike volkslied vir 1998 FIFA Wêreldbeker. Of hierdie toernooi was verskillend van al die voriges? Hy is nie net verskillende, maar was revolusionêr verander sedert die laaste van die toernooi vir die eerste keer was vier en twintig spanne, soveel as twee en dertig. Maar die Wêreldbeker-sokkertoernooi in 1998 onthou, natuurlik, nie net dit nie, maar ook 'n groot aantal opwindende wedstryde.

venue

Elke persoon is ten volle self, wat as gasheer van die Wêreldbeker-toernooi sokker in 1998 - dit gebeur in Frankryk. Maar dit is die moeite werd om daarop te let dat die wedstryde van die laaste deel van die toernooi elke tien stede regoor die land gehou word. In hierdie geval betrokke was so groot stadions, soos die "Velodrome" in Marseille (60 miljoen kykers) en "Parc des Princes" in Parys (49000 mense), en 'n klein - "Parc Lescure" in Bordeaux en "La Mosson" in Montpellier (wat nie meer as 35.000 toeskouers). Die grootste stadion van die toernooi was die "Stade de France" in Sen Deni, wat 80,000 toeskouers huisves. Soos jy kan sien, die stad en die stadion waar die kampioenskap gehou is, was baie uiteenlopend, maar hulle deel die gees van die toernooi, wat op gehou vir 'n maand net voete oor die hele land. Franse wortels vir sy nasionale span, maar ook 'n groot aantal mense uit ander lande by hul gunstelinge te ondersteun.

groep stadium

FIFA Wêreldbeker 1998, soos jy weet, is uitgebrei tot 32 spanne - onderskeidelik, en die aantal groepe is verhoog tot agt. As gevolg hiervan, uit elke groep van twee opdragte, wat dan saam in die finale 08/01 gespeel. In groep was 'n gunsteling van die kampioenskap in die Brasiliaanse maatskappye Noorweërs en Skotte Marokkane. Verwag van die groep het Brasiliane en Noorse met ses en vyf punte, onderskeidelik.

In groep was B Chilene, Italianers, Oostenrykers en Cameroonians, en hier ook was daar geen verrassings - die Italianers en Chilene uit die groep, is dat die nasionale span van Chili het dit net skaars, nadat hy drie wedstryde in 'n trekking, hoewel verwag van dit veel meer.

In groep was C die gashere van die kampioenskap, wat maklik geslaag om die volgende ronde te wen al wedstryde wen. Franse maatskappy het die Dene, vertrek agter Suid-Afrika en Saoedi-Arabië. Maar in groep D het 'n eerste verrassing - in die play offs nie verlaat die Spaanse span wat die opening van die kampioenskap, die nasionale span van Nigerië, wat uiteindelik het die eerste plek in die groep verloor, terwyl die tweede was 'Paraguay. Bulgarye met een punt klaar in die laaste plek. In Groep was E 'n baie taai stryd, en tot onlangs was dit nie duidelik wie sal vrygelaat word in die play offs. As gevolg hiervan, met dieselfde aantal punte in die volgende fase en ons geslaag Nederlandse Mexikaanse, en 'n Belgiese Noord-Koreane gevlieg uit die toernooi.

In Groep F feitlik al was dit duidelik uit die staanspoor - Duitsland en Yugoslavia was baie sterk, net die Verenigde State van Amerika kan hulle ten minste 'n paar kompetisie maak - maar hulle het nie geslaag nie, asook Iran. Nog 'n onverwagse deurbraak het gekom in die groep G - nasionale span Roemenië se sterk, en in 'n groep met Engeland, Colombia en Tunisië, dit presaged 'n harde stryd om oorlewing. Maar op die ou end die Roem was die eerste, vertrek agter die Colombianen, aangesien die Britse die tweede posisie beklee. Wel, in die laaste groep - H - Argentyne rustig uit die eerste plek, die Kroate van die tweede, terwyl Japan en Jamaika is uitgelaat van die toernooi. Na afloop van die groep stadium van die 1998 Wêreldbeker-sokkertoernooi, het hy na die stadium van 08/01 finaal.

08/01 eindstryde

Op hierdie stadium is die sokkerspan, wat die eerste twee plekke in hul groepe het, het mekaar "on the fly" gespeel. Om een wedstryd te speel, en die wenner gaan na die volgende fase van die toernooi. Toernooi gunsteling Brasilië span klop Chili span met 'n verpletterende telling van 4: 1, te danke aan die dubbele Sampaio en Ronaldo en hul toekoms teenstanders Dene verslaan die Nigeriërs met dieselfde telling - en onderskei Moeller, Laudrup, Sand en Helveg. Gollancz met veel moeite geslaan die Joego - 2: 1, Bergkamp het die telling, Komljenovic gelyk, en slegs die tweede minuut van bygevoeg Davids weggeruk oorwinning vir sy span.

Die wedstryd blyk die Britse wees en die Argentyne is baie skouspelagtige - aan die begin van die wedstryd die spanne geruil behaal 'n boete, dan Owen het die Engeland vorentoe, Sanetti gelyk. Op die ou end, is alles besluit in die strafdoele, waar die Argentyne was gelukkiger. Italianers in sy kenmerkende catenaccio-styl klop Noorweërs 1: 0 (doel is behaal deur Vieri), en die Franse het 'n skok in die stadion "Stade Bollaert-Delelis", wat hulle sal onthou vir 'n lang tyd - in gereelde tyd van die wedstryd teen Paraguay doelwitte was nie, en net in die tweede bygevoeg helfte Blanc was in staat om 'n goue doel. Die Duitsers skielik begin om weg tydens die wedstryd Meksikane gee, maar Klinsmann en Bierhoff kon die uitkoms besluit ten gunste van die Duitse nasionale span. Wel, verslaan die Kroate Roem met die telling 1: 0 - Suker het die enigste doel van die straf plek. In ooreenstemming met die regulasies van die toernooi, sokkerspanne weet reeds hul teenstanders in die volgende fase.

04/01 eindstryde

Baie interessante wedstryd het aanhangers spanne van Brasilië en Denemarke - het reeds in die tweede minuut Jorgensen het die Dene wat voorlê, maar Bebeto gelyk tien minute later. Dan behaal Rivaldo die tweede doel van die Dene, wat in die tweede helfte kon die gelykmaker pogings telling Laudrup, maar Rivaldo behaal het twee keer en het die Brasiliane in die semi-finaal - 3: 2. Nederlandse weer hul vorige wedstryd, maar teen Argentinië as mededingers - Kluivert behaal eerste, maar ná vyf minute van Lopez gelyk, en net in die oponthoud tyd in die laaste drie minute Bergkamp getrek uit 'n oorwinning. Die Franse het ook 'n soortgelyke wedstryd, die versuim om die wenner teen Italië te openbaar in die hoof- en ekstra tyd. Maar die tuisspan gewen op boetes, as die beslissende oomblik Di Biagio druk op die bar. Maar in die laaste wedstryd van die verrassing was die Kroate wat nederlaag van die Duitsers shutout met die telling 3: 0 (doele aangeteken Jarni, Vlaović en Suker).

02/01 eindstryde

Die semi-finaal was twee ongelooflike gevegte, en het bevind dat die top twee spanne, en het twee spanne wat sal speel in die wedstryd om die derde plek geïdentifiseer. In 'n wedstryd van die Nederlandse en Brasiliane Ronaldo het die telling, en die Nederlandse nasionale span versuim het om sy enigste drie minute gelyk voor die einde van die vergadering - was die puntebehaler Kluivert. In die strafdoele held van die dag was Taffarel, die Brasiliaanse doelwagter, wat die twee van die vier beroerte die Nederlandse getref terwyl die Brasiliane al vier het geïmplementeer. Die eerste helfte van die wedstryd die Franse en Kroate geslaag sonder doelwitte, maar die tweede het baie slim - op 46 minute het die telling Suker en 47 Thuram gelyk het. En dieselfde Thuram, wat die held van die wedstryd was, na vore gebring na Frankryk, so sy het 2: 1, die verlaat van die uitslag in die finaal.

Wedstryd om die derde plek

Die wedstryd om die derde plek was besig - Kroasië het die voortou geneem reeds op 13 minute te danke aan 'n doel Prosinecki, maar ná agt minute Zenden gelyk. 35 minute Suker Kroate weer na vore gelei, en voor die einde van die wedstryd, die telling het onveranderd gebly - 2: 1, die Kroaties nasionale span het die bronsmedalje.

finale

Wel, die eindstryd tussen die gashere en gunstelinge was verbasend eensydige. Reeds in die eerste helfte, Zinedine Zidane behaal het twee keer in Taffarel hekke, en in die derde minuut van bygevoeg Emmanuel Petit begrawe Brasiliane - 3: 0, en die Franse wen die Wêreldbeker huis toe.

Top puntebehaler

Davor Suker van Kroasië nasionale span was die beste puntebehaler van die toernooi, scoring ses doele in sewe wedstryde. Maar dit is ook opmerklik Kristiana Veri en Gabriel Batistuta, wat uit Shuker net een bal ontsnap, maar het twee wedstryde minder.