Sport en fiksheidSokker

Beker Katalonië in sokker - een van die gunsteling kampioenskappe in Spanje

Dit is geen geheim dat sokker die gewildste sport onder die bevolking van die hele wêreld is nie. Hierdie opwindende spel het die harte van miljoene kykers gewen. Dit is onderhewig aan grense: ongeag geslag, ras en ouderdom, verenig sokker hele kontinente.

'N Groot aantal verskillende kampioenskap wat aan hierdie sport toegewy word, word jaarliks in verskillende dele van ons planeet gehou. Elk van hierdie gebeurtenisse is 'n lang verwagte gebeurtenis vir die ondersteuners. Aangesien kinders uitsien na die Nuwe Jaar, wag so aanhangers van sokker op die Katalaanse Beker, Wêreldbeker, Kampioenskapliga of UEFA-beker. Internasionaal gehou kompetisies van hierdie aard bring 'n gehoor 'n orde van grootte groter as enige ander sport.

Sokker in Spanje

Dit is opmerklik dat daar in Europa net 'n paar lande is wat veral van sokker hou. Hierdie sport is deel van hul kultuur. Spanje behoort aan hierdie lande. Op die gebied van die monargiese staat word verskeie toernooie gehou, waarvan nie net manspanne deelnemers word nie, maar ook pragtige vroue spanne.

Die Kataloniese Beker is een van die gewildste sokker kampioene, wat plaasvind onder klubs met dieselfde naam gebied van die Spaanse Koninkryk. In hierdie kompetisies is spanne betrokke wat verband hou met die eerste, tweede of derde afdeling. Dit is opmerklik dat hierdie beker al vier-en-twintig jaar gespeel is. Die begin van hierdie kampioenskap is in 1984 gelê. Dit was egter eers ná vyf jaar dat die Kataloniese Beker amptelik erken is. Sedert 1989, jaarliks, gewoonlik in die somer, hou die sokker federasie van hierdie Spaanse oorspronklike gebied hierdie kampioenskap. In 2005, in die reëls van die toernooi, was daar groot aanpassings - en al agt jaar kan spanne van die regte geslag kompeteer vir die titel van die beste vroue se sokkerspan.

Geskiedenis van die Spaanse Kampioenskappe

Dit is opmerklik dat sedert die eerste jaar van die twintigste eeu verskeie sokker kampioenskappe jaarliks in Katalonië gehou is. Die eerste hiervan was die Masaya-beker. Die begin is slegs drie keer verkondig, begin in die 1900's. In 1903 is hy vervang deur die Barcelona-beker. Die gegewe kampioenskap het die ondersteuners net een keer behaag, nadat hulle 'n palmboom van superioriteit aan die Kampioenskap van Katalonië toegeken het. Uitgesluit tot 1940, met die aanvang van militêre gebeure in Europa, het die toernooi opgehou om te bestaan. In daardie tyd was die land onder die invloed van die Tweede Wêreldoorlog, alhoewel dit nie 'n spesiale rol daarin gespeel het nie.

Die Katalaanse Beker en sy kampioen

Na 'n lang tyd het sokker tradisies in die trotse onafhanklike streek van die Spaanse Koninkryk hervat. Die passie van aanhangers van hierdie sport het 'n plek en tyd vir sy uitweg gevind - dit het bygedra tot die geboorte van die Kataloniese Beker.

Hierdie streek van Spanje, behalwe vir die fantastiese landskappe en die skoonheid van argitektuur, is in die vier vlaktes van die Vlerkwêreld bekend gestel vir sokker spanne. Een van die helderste sterre van die sport "lug" is ongetwyfeld "Barcelona". Hierdie sokker klub het van die beste spelers van alle tye bymekaar gebring. In die geskiedenis van die toernooi het Barcelona sewe keer die Catalana-beker gewen. Tot die laaste jaar het die span hardnekkig ses opeenvolgende posisies aan sy hoof-mededinger, Hispaniola, oorgegee. Dit was met hierdie span met Barca in die trekking verlede jaar se trofee. Die stryd was gespanne. Die trekking in die eindstryd is verdun met 'n reeks strawwe. En net danksy die vaardigheid van die doelwagter en die akkuraatheid van sy aanvallers, het FC Barcelona die Catalana-beker in 2013 gekry en die sewende oorwinning van die "bene" van die deelnemer gesny.